Spieker Hoveniers: Daar fleurt uw tuin van op!

Uw tuinonderhoud is bij ons in groene handen

Ongeacht of uw tuin regelmatig onderhoud nodig heeft of onderhoudsvriendelijk is aangelegd. U ontkomt er niet aan dat er ooit gesnoeid, gezaagd, gemaaid of gewoon eens opgeruimd moet worden. Bel dan Spieker Hoveniers. Die hebben het onderhouden van tuinen in hun groene vingers en weten als geen ander uw tuin weer toonbaar te maken of nieuw leven in te blazen.

 • Bemesting
 • Planten
 • Snoeien
 • Bemesting
 • Vericuteren
 • Ziekten en plagen bestrijding
 • Vijvers
 • Vernieuwen van schuttingen
 • Winterklaar maken
 • Gazon vernieuwen
 • Herstellen van bestrating
 • Kappen van bomen

Tuinonderhoud planner

Tuinonderhoud in de lente

Lente

De zon krijgt nu al wat meer kracht en de steeds meer planten komen in bloei. Het is elk jaar weer een feest om de tuin tot leven te zien komen. Nu ziet u ook het resultaat van uw eerdere inspanningen. Zoals we dat vroeger in huis deden, kunt u ook buiten, in de tuin of op het terras, grote schoonmaak houden. Verwijder oude planten uit de borders of potten, maak uw terras schoon, verwijder algen van de tegels en maak uw potten klaar voor een nieuw plantseizoen. En terwijl u zo bezig bent, ziet u uw tuin steeds mooier worden. Bij al dat werken in de tuin blijft u bovendien ook zelf lekker fit. Laat de zomer nu maar komen!

Tuinonderhoud in de zomer

Zomer

Vanaf 20 graden en warmer verdampt er heel wat vocht uit de grond, maar ook uit de tuinbloeiers zelf. Die kunnen dus wel een extra slokje gebruiken. Hoewel het lekker fris staat en voelt, heeft het geen zin de bloemen te besproeien. Ze drinken via de wortels, zodat water geven op de aarde de beste en minst verspillende manier is. Sproei na zonsondergang of – beter nog – vroeg in de ochtend. Dan is het nog koel, verdampt er minder aan de lucht en krijgt de aarde nóg meer kans om vocht op te nemen.

Tuinonderhoud in de herfst

Herfst

Sluit het zomerseizoen af met een vurig spektakel. Vuurdoorns met bessen in verschillende kleuren, hebestruikjes in verschillende groentinten en jeneverbes (Juniperus) zorgen voor een uitbundig herfstterras. Vuurdoorns zijn jaarrond mooi. In mei, juni bloeien ze met een overdaad aan crèmewitte bloemen. Daaruit ontstaan later de felgekleurde rode, oranje en gele bessen. Dan blijkt ook dat wij niet de enige zijn, die zo van de bessen genieten. Voor lijsters, merels en spreeuwen is het een overheerlijk maaltje.

Tuinonderhoud in de winter

Winter

Er zijn ijzersterke meerjarige vaste (kruidachtige) planten die onze winters maar nauwelijks buiten overleven omdat ze uit wat mildere klimaatzones stammen. Zulke planten moeten we beschermen tegen te veel koud vocht, te lang nat blijvende grond en te lage temperaturen. Denk daarbij aan planten zoals cultivars uit de Chysanthemum Maximum Groep, Helianthus, Acanthus, Lavatera, Lithodora, Gunnera en Agapanthus. Een laagje stro helpt evenals afdekken met tuinvlies en dat weer verwijderen als de temperaturen wat oplopen. Belangrijk is ook een goede drainage. Veel planten kunnen in langdurig koude en natte grond wegrotten, hoewel ze lagere luchttemperaturen gedurende korte tijd nog wel verdragen.

De 5 zekerheden
van Tuinkeur

 • René Spieker

   

  Professionaliteit
  Wij zijn gecheckt op ruim 120 cruciale punten. Zo weet u zeker dat wij professioneel te werk gaan en u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

   

  Betrokkenheid
  Bij ons staat de klant voorop. Dat blijkt onder andere uit de persoonlijke benadering en de heldere, duidelijke voorwaarden.

   

  Vakbekwaamheid
  Wij hebben veel vakkennis en kunnen u met raad en daad verder helpen.

   

  Service
  Wij houden ons aan onze afspraken en leveren u optimale en complete service.

   

  Kwaliteit
  Wij leveren goede kwaliteit, zowel van de producten als van de diensten. Zijn er onverhoopt onvolkomenheden dan zullen wij alles in het werk stellen om uw problemen naar volle tevredenheid op te lossen.